Bayraktar 2000
Tescil Yılı: 2000
Çeşit Sahibi Kuruluş :
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Morfolojik Özellikleri :
1. Beyaz başaklı, kılçıklı,
2. Beyaz ve yarı sert taneli,
3.Orta boylu bir çeşittir.
Tarımsal Özellikleri :
1. Alternatif gelişme tabiatında ve erkenci,
2. Soğuğa, kurağa ve yatmaya dayanıklı,
3. Gübreye reaksiyonu yüksek,
4. Tane dökmeyen ve harman olma kabiliyeti iyi olan bir çeşittir.
Verim Özellikleri : 300-400 kg/da,
Hastalık ve Zararlı Durumu:
Yapay epidemi altında sarı pasa dayanıklıdır.
Teknolojik Özellikleri :
1. 1000 tane ağırlığı 32.8 g,
2. Hektolitre ağırlığı 79.8 kg,
3. Protein oranı %12.3,
4. Ekmeklik kalitesi iyidir.
Tavsiye Edilen Bölgeler :
İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinin buğday tarımı yapılan kıraç ve yarı taban alanlarına tavsiye edilmektedir.
Ülke Ekonomisine katkısı:
Ekmeklik Buğday Ekim Alanlarının % 1’nde üretilmekte, yaklaşık 250.000 ton üretim ile ülke ekonomisine 92 milyon YTL katkıda bulunmaktadır.
Üretim Hakkını Alan Firma:
TİGEM
(c) 2025 Hisar Un Fabrikaları. All rights reserved.